Ema

Nu aveai cum să nu o iubești. Ema era una dintre acele femei de care te îndrăgosteai din prima clipă și nu o mai puteai uita niciodată. Nu, nu pentru părul ei balai si lung ce o făcea să pară o plăsmuire a versurilor eminesciene. Nu pentru ochii mari cu gene lungi, nici pentru gura mică si trandafirie. Nu îți doreai să o strângi în brate pentru pielea ei fină ce părea translucidă sub lumina lunii.

Nu! Pe Ema o iubeai pentru zâmbetul ei de dimineata; pentru grija cu care uda florile din gradină și pentru jocul său copilăros cu pisicile. O iubeai pentru că atunci când râdea – si râdea foarte des- alunga orice gând trist și gonea umbrele. O iubeai cu o dragoste tulburatoare pentru sunetul cald al vocii sale în nopțile de dragoste. O iubeai pentru că atunci când te privea în ochi te simțeai nemuritor, suspendat undeva în afara timpului, dincolo de ceea ce este trecător.

În ziua în care a fost anunțat că ea avea să moară din cauza unei forme de cancer aflată în stadiu metastazic, Mihai și-a pierdut cunoștința. S-a trezit după 3 zile într-un salon de spital fără să înteleagă de ce se afla acolo. Ema era langă el. Il astepta privindu-l cu ochii mari și limpezi, cu zâmbetul larg desenat de buzele ei dulci si moi. El nu-și mai amintea nimic din cele întâmplate. Stres posttraumatic, au spus medicii.

În noaptea aceea au făcut dragoste. Cu fiecare sărut timpul se dilata mai mult. Au străbătut munți și au cutreierat mări; au fugit de iarnă în Namibia și s-au retras o vreme pe pâmânturile Mongoliei; au făcut turul Europei pe bicicletă și au zăbovit câțiva ani în India; au avut copii și nepoți, au murit și s-au născut din nou.

La răsăritul soarelui, Ema nu mai era lângă el. Pe perna ei era așezat cu grijă un bilet „NE VEDEM LA CAPĂTUL TIMPULUI!”.Tima Mar photo  Source adam Klaus

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s