Tangoul lui Adam

577290_10200332196527084_600191910_nAdam vedea din sala de dans o femeie incremenita afara, in fata ferestrei. A iesit si s-a apropiat pana cand trupul lui a simtit caldura pielii ei.
-Esti Eva! i-a soptit. Iti aud gandurile. Gandurile tale lasa un ecou in mintea mea. Unele se sparg, altele cresc si se alatura inchipuirilor mele.
Eva tace. I se pare ca il cunoaste pe barbatul din fata ei. Cu veacuri in urma l-a vazut intr-o gradina. Ultima data s-au plimbat goi printre salcii si au legat un pariu cu moartea. Parca erau mai tineri atunci.
– Gresesti sa crezi ca tangoul are legatura cu cerul, a continuat el . Oamenii evlaviosi nu simt pasiunea, nu cred in clipa, nu ating carnea. Tangoul este infipt in pamant. Cu fiecare pas radem de soarta inainte ca ea sa rada de noi. Cu fiecare pas strivim timpul si ranjim in fata nenorocului.
Adam se uita fix in ochii ei. Respiratia lui atingea pielea Evei. A cuprins-o intr-o imbratisare de dans. O vreme a stat nemiscat. A ascultat ritmul trupurilor. Eva abia simtea trupul lui lipit de al ei. Ai fi putut crede ca e ireal, fantomatic. Al ei era greu, afundat in asfaltul de pe strada. Se scufunda in iad. Adam a cuprins cu mana dreapta spatele Evei. Ar fi vrut sa-i simta inima in netezisul palmei. Eva l-a auzit spunand:
– In locul inimii tale se casca un hau. Pe dinafara pari un inger, pe dinauntru creste un demon. Danseaza Eva! Danseaza! Danseaza inainte ca demonul sa te inghita cu totul! Cerul nu te mai poate ajuta acum.

Inspirat de TangoTangent si DM

Monica Alexandru

15.08.2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s