Sa zbor

12052432_10153447625839843_4917814038574830659_o.jpg

Corpul lor mirosea a vant. Luna adormea incet inapoia soarelui. Primele raze de lumina ii invaluiau in culori rosietice. Un pescarus chema dimineata. Eva vedea pescarusul. Vedea cum aripile lui dansau cu vantul. Era liber. Demonii nu stiu sa zboare, se gandi ea. Pescarusul e liber. Zboara… Pescarusul nu are un hau in suflet. Eu nu am ajuns inca sa zbor…
Adam i-a auzit gandul.
Se face, Eva… Se face…
Crezi?
Da! Ai uitat? Demonii nu danseaza tango. Nu te uita in jos! Ramai cu mine!
Adam, crezi ca poti iubi tangoul atat de mult incat sa-ti arda trupul de nerabdare intre doua acorduri? Sa simti ca timpul se topeste in infinit si corpul dispare intr-o lume paralela in care nu esti decat tu si el? Ca nu existi decat atunci cand dansezi si fiecare respiratie in afara lui e inutila? Ca tot ce ai trait pana atunci a fost un simulacru, o minciuna? Crezi ca poti fi posedat de tango? Ca tangoul se poate cuibari in cea mai mica celula din tine, strecura in cel mai ascuns ungher al fiintei tale? Ca odata cuibarit in tine nu mai poti niciodata sa-l pierzi?
Cred, Eva. Cred ca incepi sa-ti aduci aminte… Odata am dansat printre salcii. Demult am zburat deasupra marii. Vantul ne cunoaste de milenii. Te astepta sa te intorci.

Ca de obicei, inspirat de TangoTangent si Daniel Mandita

13.09.2013

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s